In verband met de enorme drukte kunnen de verzendingen enige dagen vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.
 

Geplaatst op 12 oktober 2022

Merino wol: De musthave voor jouw garderobe!

Merinowol bij Adam Brandstores

Een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van herenmode is dat we uit veel meer stoffen kunnen kiezen. Eerder koos je in de zomer voor linnen en in de winter voor wol. Maar tegenwoordig speelt draagcomfort een belangrijkere rol en zien we steeds meer stoffen met stretch, organische katoensoorten en merinowol. In deze blog gaan we je wat meer vertellen over merino wol kleding, want deze draagt bijzonder aangenaam!

Wat is merino wol kleding?

We praten je graag even bij over merinowol. Deze soort wol komt van het merinoschaap die voornamelijk voorkomt in landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika. De wol wordt vooral geprezen om de fijne kwaliteit en is daarnaast 100% biologisch afbreekbaar. Ook is de wol geroemd om zijn temperatuur regulerende voordelen, hierdoor kunnen lichtere kledingstukken worden geproduceerd die wél het isolerende effect hebben van wol. Niet dik, wel regulerend dus. Maar genoeg over de theorie, laten we het hebben over hoe jij jezelf kan trakteren op mooie kledingstukken van dit prachtige stuk stof.

De perfecte basic: de v-hals van merinowol

Het mooie van merino wol kleding is dat het netjes oogt, waardoor het ook geschikt is voor al je smart-casual outfits. Goed overhemd eronder en je bent klaar om te gaan. De reden waarom een v-hals zo goed combineert met een overhemd is dat wanneer je het shirt met het bovenste knoopje open draagt, deze automatisch in een v-vorm open valt. De vormen vullen elkaar perfect aan. 

Het sportieve broertje van de v-hals: de ronde hals!

De merinowollen trui met een ronde hals is misschien wel onze favoriet door zijn veelzijdigheid. Hij kan perfect onder een jasje, staat vrijdags super op je spijkerbroek en laat zich prima combineren met een overhemd. 

De perfecte middenweg is de trui met rits van merinowol

Twijfel je tussen een v-hals of een coltrui? Kies het beste van beide werelden met een half-zip van merinowol. Twee compleet verschillende outfits, afhankelijk van of je hem open of dichtgeritst draagt. Duetz 1857 heeft een prachtig mooi model van een fijne merinoblend.

Het laatste nieuws