Geplaatst op 4 februari 2021

Thuiswerk kleding tips | Kleed je professioneel!

Kies voor de outfit die je normaal ook naar werk zou dragen

De kleding voor het thuiswerken verschilt van de outfit je aan zou schieten wanneer je op en neer naar kantoor crost. Je nette colbertje, overhemd en misschien zelfs de vertrouwde stropdas hebben plaats gemaakt voor hoodies, sneakers en trainingsbroeken. We werken nu al bijna een jaar (voornamelijk) vanuit huis en dat is een mooi moment om de balans op te maken en te kijken naar welke ervaringen we hebben opgedaan.

Jij hebt hem vast ook al ontvangen. De mail van de HR afdeling van je werk waarin ze je voorzien van 5 tips om productief thuis te werken. Er is één punt dat op deze lijstjes staat, waar wij je mee kunnen helpen. Kleed je ’s ochtends aan alsof je naar de zaak gaat, dat helpt je met de productiviteit. In het ergste geval loop je er thuis tot in de puntjes verzorgd bij. Dat is ook geen ramp toch?!  Professioneel kleden is een van de dingen waar wij goed in zijn en daarom helpen we je graag op weg met een aantal stijl gerelateerde thuiswerk kleding tips voor 2021!

Dit is het geheim: kleed je professioneel, maar kies voor thuiswerk kleding met draagcomfort

Boem, daar vallen we met de deur in huis. Thuiswerken bied uitdagingen genoeg. Je bent naast de 40 uur die je werkt ook nog part-time leraar, verantwoordelijk voor de inkopen en draagt ook zorg voor de schoonmaak van je huis. Verschillende taken vragen om thuiswerk kleding die met je meedenkt en een hoog draagcomfort heeft, zodat als jij besluit om in je pauze even een stofzuiger door de woonkamer te sturen, je dit zonder probleem kunt doen. Lees mee en we voorzien je van vijf kledingstukken die je met veel plezier zult dragen tijdens het thuiswerken!

Thuiswerk kleding tip voor je (digitale) meeting

Ook op de camera van je werklaptop is het van belang om goed voor de dag te komen, je weet namelijk nooit wie je online tegenkomt. Een colbert is sfeerbepalend en laat zien dat de drager er is voor serieuze zaken. Kies niet voor dat stijve colbert van je pak, maar juist voor een gebreid exemplaar van bijvoorbeeld Profuomo. Daar zijn ze namelijk bijzonder goed in informele colbertjes maken. Extra tip, draag een fijne coltrui onder je jasje, dan ben je eenvoudig klaar!

Speciaal voor de man die thuis liever geen colbert draagt

Casual Friday kan op je thuiskantoor op iedere dag van de week vallen. Een goed vest over je overhemd heeft eigenlijk hetzelfde effect als een colbert, sla even het kraagje om en zet de rits half open. Ook niet onbelangrijk is de dubbelfunctie van een fijn vest, want deze kun je wanneer het ’s avonds afkoelt ook prima van de kapstok plukken om nog even aangenaam warm van de laatste uurtjes van de dag te genieten.

Voltooi de zoektocht naar de perfecte spijkerbroek

Misschien wel het belangrijkste item in je thuiswerk kledingkast voor 2021 is een goede, nette jeans die comfortabel draagt. Zo eentje waarvan je bijna vergeet dat je hem aan hebt, omdat hij zo lekker zit. Voor zo’n spijkerbroek moet je bij Gardeur zijn, want daar zijn ze specialist in. Goede pasvormen, niet te ruim en niet te smal en een klein deel stretch.

Deze thuiswerk kleding tip wil je in iedere kleur

Stijlvol, maar toch bijzonder aangenaam in het dragen is de coltrui. Eigenlijk is het alleen maar een stukje extra stof in de hals, maar een coltrui zorgt direct voor 10 extra IQ punten voor de drager. Daar bovenop zijn ze dit jaar ook nog eens helemaal in de mode, dus daarmee kun je ook punten scoren!

De laatste thuiswerk kleding tip voor mannen in 2021: een fijne jas

De verleiding is natuurlijk groot om tijdens je pauze je bammetje achter de laptop naar binnen te werken, maar afwisseling zal enorm helpen. Ga dus even de hort op en stap een kwartiertje flink door. Om ervoor te zorgen dat je tijdens deze bezigheid niet omkomt in de kou raden we je een fijne, halflange winterjas aan. Geen saaie donkerblauwe variant, maar eentje met een gaaf ruitpatroon zodat hij ook perfect op de eerder genoemde spijkerbroek staat.

Het laatste nieuws