Geplaatst op 11 februari 2021

Waarom jij merino wol kleding in jouw kast moet hebben!

Merinowol bij Adam Brandstores

Een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van herenmode is dat we uit veel meer stoffen kunnen kiezen. Eerder koos je in de zomer voor katoen en in de winter voor wol en dat was heel eenvoudig. Maar nu draagcomfort (je kleding moet gewoon lekker zitten) een belangrijkere rol is gaan spelen zien we steeds meer stoffen met stretch, organische katoensoorten en merinowol. In dit artikel gaan we het hebben over merino wol kleding, want deze draagt bijzonder aangenaam! 

Wat is merino wol kleding?

We praten je graag even bij over merino wol kleding. Merinowol komt van het merinoschaap en wordt vooral geprezen om de fijne kwaliteit van de wol. Hiermee kunnen lichtere kledingstukken worden geproduceerd die wél het isolerende effect hebben van wol. Niet dik, wel regulerend dus. Maar genoeg over de theorie, laten we het hebben over hoe jij jezelf kan trakteren op mooie kledingstukken van dit prachtige stuk stof.

De perfecte basic: de v-hals van merinowol

Het mooie van merino wol kleding is dat het netjes oogt, waardoor het ook geschikt is voor al je smart-casual outfits. Goed overhemd er onder en je bent klaar om te gaan:). De reden waarom een v-hals zo goed combineert met een overhemd is dat wanneer je het shirt met het bovenste knoopje open draagt, deze automatisch in een v-vorm open valt. De vormen vullen elkaar perfect aan. 

Het merinowollen vest is stijlvol en behaaglijk

Als je liever geen colbert draagt, dan is een chique vest een perfect alternatief. Daar komt bij dat  je ’s avonds je vest lekker dicht kan ritsen, waardoor je geen dekentje meer nodig hebt op de bank. Duetz 1857 heeft prachtige merino wollen vesten voor je. Houd je van mooie stoffen? Kom dan een keer langs in onze winkel en bekjik onze merino wol kleding.

Het sportieve broertje van de v-hals: de ronde hals!

De merinowollen trui met een ronde hals is misschien wel onze favoriet door zijn veelzijdigheid. Hij kan perfect onder een jasje, staat vrijdags super op je spijkerbroek en laat zich prima combineren met een overhemd. Een blauwe trui heb je waarschijnlijk al liggen, waardoor een andere kleur een heel goed idee is!

De perfecte middenweg is de trui met rits van merinowol

Twijfel je tussen een v-hals of een coltrui? Kies het beste van beide werelden met een half-zip van merinowol. Twee compleet verschillende outfits, afhankelijk van of je hem op en of dichtgeritst draagt. Eagle & Brown heeft een prachtig mooi model van een fijne merinoblend,

Het laatste nieuws